Naš Stručni Tim

Mirjana Sobin

Profesorica / Osnivač
Što želim reći

Od male kvartovske škole Jantar je narastao u veliku, respektabilnu ustanovu i s mladim, obrazovanim i vrijednim timom svrstao se među najbolje i najuspješnije škole stranih jezika u Hrvatskoj. Tijekom dvadeset i pet godina, u nisku od Jantara nanizano je preko 20.000 diploma škole i Ustanove, te oko 2000 diploma sveučilišta Cambridge. Po rezultatima na međunarodno priznatim ispitima naši polaznici su među najboljima u Hrvatskoj. U Jantaru stalno radimo na podizanju kvalitete i standarda pa smo među prvim školama u Hrvatskoj dobili znak “Hrvatska kvaliteta”, no tu nije kraj našim uspjesima. Naš moto je “podučavamo sa srcem”, naša krilatica „u svijet bez jezičnih granica“, a naša poruka je “mi imamo snove i viziju i idemo samo naprijed“!

Obrazovanje

Diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti i sociologije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Jezici
Engleski

Josip Sobin

Direktor
Što želim reći

Biti dio prve generacije Jantarovih polaznika omogućilo mi je da krajem devedesetih odem na studij molekularne biologije u SAD-u. Tijekom diplomskih i postdiplomskih studija zaljubio sam se u obrazovanje, a povratkom u Split preuzeo sam upravljanje obiteljskom školom. Znanje jezika otvaralo mi je vrata diljem svijeta, a kao pobornik ideje da je obrazovanje temeljni stup društva, životni cilj mi je pridonositi obrazovnom sustavu koliko god mogu.

Obrazovanje

Bachelor of Science, Biologija i Kemija, Northland College, SAD

Jezici
Engleski

Ante Demo

Profesor / Voditelj nastave
Što želim reći

Preseljenje iz Kanade u kojoj sam rođen i odrastao nije malen korak, ali je svakako bio olakšan kad sam se u Jantaru zaposlio kao profesor te izvorni govornik engleskog i francuskog jezika prije 15 godina. Danas, kao dugogodišnji profesor i voditelj nastave, najveće mi zadovoljstvo pruža vidjeti napredak i uspjeh svakog polaznika, cilj mi je približiti polaznike međunarodnim standardima jezične kompentencije kako bi se što lakše snalazili na studijima i u poslovnom svijetu, mislim da smo na pravom putu!

Obrazovanje

Poslijediplomski doktorski studij lingvistike, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – u tijeku

Jezici
Engleski

izvorni govornik


Francuski

izvorni govornik


Vesna Bakota

Profesorica / Ravnateljica
Što želim reći

Becoming a teacher was never considered or seen as a job, but as a vocation. The love of children and a desire to widen their horizons and awaken the joy of gaining knowledge is immeasurable for any teacher. A quote which best sums up my teaching philosophy: „The mediocre teacher TELLS. The good teacher EXPLAINS. The superior teacher DEMONSTRATES. The great teacher INSPIRES.“ William A. Ward

Obrazovanje

Diploma of Teaching, Western Australian College of Advanced Educations, Joondalup, Australija

Jezici
Engleski

izvorni govornik


Iva Meštrović

Profesorica / Koordinatorica Erasmus projekata
Što želim reći

Još uvijek vjerujem da učitelji i njihovi učenici mogu mijenjati svijet nabolje, a nema ništa ljepše nego stvaranje društva znanja, razuma, ljudskosti i plemenitosti kroz učenje jezika.

Obrazovanje

Magistra edukacije engleskog i hrvatskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Jezici
Hrvatski

izvorni govornik


Engleski

Mira Petrović

Profesorica
Što želim reći

Oduvijek volim strane jezike, a ovaj posao mi pruža mogućnost da tu ljubav podijelim i s drugima. Najbolji je osjećaj nekoga nešto naučiti i pomoći učenicima da uoče vlastiti potencijal. Osim toga, učenje jezika se ne odnosi samo na usvajanje pravila, riječi i jezičnih konstrukcija – to je i doticaj s drugim svijetom i drugom kulturom koja nas čini bogatijima; a vještine koje se razvijaju unutar razreda mogu se primijeniti i u svakodnevnom životu.

Obrazovanje

Magistra edukacije engleskog i talijanskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Jezici
Engleski

Martina Mužinić

Profesorica
Što želim reći

Kažu da koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Danas znanje stranih jezika postaje isto što i pismenost. Znanje bez kojeg se ne može i koje olakšava studiranje, pronalazak posla, putovanja i komuniciranje s ljudima iz cijelog svijeta, a meni je zadovoljstvo što samo jedan djelić tog znanja mogu prenijeti svojim učenicima.

Obrazovanje

Magistra anglistike i talijanistike, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Jezici
Engleski

Marina Vukušić

Profesorica
Što želim reći

Još u 1. razredu osnovne škole znala sam da želim biti učiteljica jer sam obožavala pisati kredom na ploči. Tijekom školovanja sam se zaljubila u strane jezike, tako da je rad u školi moj posao iz snova. Obožavam raditi s djecom i biti dio preobrazbe tih malih bića u velike ljude. Nakon 17 godina rada u Jantaru, na naše polaznike gledam kao na obitelj koja mi je omogućila život koji sam željela.

Obrazovanje

Diplomirani profesor engleskog i talijanskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zadru

Jezici
Engleski

Valentina Tadić

Voditeljica poslovanja
Što želim reći

Po završetku Pravnog fakulteta postala sam dio Jantar tima. Svoje radno iskustvo sam počela stjecati u području obrazovanja zato što smatram da je ono temeljni dio svih društvenih aktivnosti te upravo u to područje želim dati svoj doprinos.

Sretna sam kad vidim uspjeh i zadovoljstvo naših polaznika, znajući da se naš tim potrudio pružiti svakom polazniku i više od očekivanog.

Obrazovanje

Magistra prava, Pravni fakultet - Split

Jezici

Andrea Marušić

Profesorica
Što želim reći

U našem svakodnevnom govoru udomaćile su se riječi fer, lift, trend, trener, puding (eng.), bravo, škart, bandit, finta, bevanda, rizik (tal.), kvit, šik, dežuran, šef, staž, plaža, pikanterija (fr.), parada, tornado, rasa (šp.), vampir, marama, lakrdija, kiosk (tur.). Gomila riječi dolazi upravo iz njemačkog jezika: vic, peh, deka, kič, krah, lager, fen, luster, šverc, maher, štreber, rola, štof i mnoge druge. Svi smo mi poligloti a da toga nismo ni svjesni. :) Tko je precizniji i točniji, Nijemci ili pak Hrvati, ili su to samo stereotipi (gr.)? Ta i puno drugih zanimljivih tema (gr.) i diskusija (lat.) čekaju nas na tečaju njemačkog jezika. Krenimo zajedno!

Obrazovanje

Diplomirani profesor njemačkog i talijanskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zadru

Jezici
Njemački

Ana Čečuk

Profesorica
Što želim reći

Zašto učiti njemački? Kilometarske rečenice, ogromna količina gramatičkih pravila, riječi koje se na prvi pogled ne mogu ni izgovoriti... 

Kao Vaša profesorica želim raditi na tome da zajedno razbijemo nepravedne stereotipe. U riječima Kopfino, Schnapsidee, Luftschloss skrivaju se male priče. Dopustite mi da vam ih ispričam i da se zajedno upustimo u otkrivanje tajni njemačkog jezika. Sjetimo se da višejezičnost širi vidokruge i obogaćuje naš svijet!

Krenimo jednostavno: jedna njemačka riječ, a opet izaziva osmijeh - Oktoberfest, to znamo svi, zar ne? :)

Obrazovanje

Magistra edukacije njemačkog i ruskog jezika i književnosti

Jezici
Njemački
Ruski

Irena Špadina

Profesorica
Što želim reći

Učenje stranih jezika nije nimalo lak zadatak, no uz znanje svakog dodatnog postajemo bogatiji za cijeli život. Točno je da djeca brže pamte i imaju sposobnost učinkovitog učenja, ali odrasli posjeduju širu lepezu općeg znanja te bolje razvijeno logičko razmišljanje zahvaljujući čemu učenje jezika može biti olakšano. A za znanje nikad nije kasno. Učenje stranog jezika iziskuje vrijeme i trud no na kraju se isti itekako isplate. Važno je baviti se jezikom bez straha od pogrešaka jer ipak ima mjesta ona stara: na greškama se uči. To je ono čemu težim naučiti svoje polaznike. Zapamtite, znanje je moć.

Obrazovanje

Profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zadru

Jezici
Engleski

Danijel Papić

Administrator
Što želim reći

Uvijek mi je zadovoljstvo mojim kolegama, našim trenutnim i našim budućim polaznicima biti na raspolaganju i pomoći im. Drago mi je upoznati nove ljude, čuti njihove želje i biti na pravome mjestu kako bih im dao informaciju koju trebaju.

Obrazovanje

Inženjer računarstva, FESB

Jezici

Eva Jakupčević

Profesorica
Što želim reći

Jezike učim od predškolske dobi, i oduvijek su igrali važnu ulogu u mom školovanju i životu. Znanje jezika otvara vrata novim ljudima, iskustvima, olakšava i uljepšava putovanja i baš zato je učenje stranih jezika iskustvo koje bih preporučila svima, od najranijih do kasnijih godina života. U svom poslu uživam jer mi omogućuje da svoju ljubav prema engleskom jeziku prenesem i podijelim s drugima na zabavan i bezbolan način.

Obrazovanje

Poslijediplomski doktorski studij glotodidaktike, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – u tijeku

Jezici
Engleski

Ivana Šeput

Profesorica
Što želim reći

Poznavanje stranih jezika otvara nam prozor u svijet. Učeći jezike upoznajemo druge kulture, običaje, životne navike, mijenjamo se i rastemo. Svladavajući engleski jezik koji je materinski za više od 400 milijuna ljudi, a lingua franca ostatku svijeta, gradimo mostove prema cijelom planetu, i šire.

Obrazovanje

Magistra hrvatskog i engleskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Jezici
Engleski

Marina Jurišić

Profesorica
Što želim reći

Volite glazbu? Otkrijte ovaj jezik glazbe kojim su pisane najpoznatije opere. Zanima Vas književnost? Saznajte kako u originalu zvuče neki od najpoznatijih pisaca svijeta ili misteriozni suvremeni talijanski autori o kojima se danas mnogo govori. Ako su Vam draži filmovi, uživajte u ovom muzikalnom jeziku uz kadrove poznatih glumaca i nagrađivanih redatelja.  Jednostavno volite dobru hranu? Dođite i naučite kako razumjeti tajne talijanske kuhinje, a možda i pripremiti koje jelo, zašto ne? Rado ću Vam pomoći da svoju ljubav prema talijanskom jeziku i kulturi pretvorite u znanje koje će obogatiti Vaš život, otvoriti Vam nove poslovne prilike ali i pomoći da razumijete što su to oni Talijani na Vašem putovanju htjeli reći svim tim gestikulacijama, omogućiti da samouvjereno naručite taj espresso u Rimu na tečnom talijanskom ili zatražite svoju veličinu pravih talijanskih cipela u Milanu.

Obrazovanje

Magistra edukacije hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

Jezici
Hrvatski

izvorni govornik


Talijanski

Postanite dio Jantar tima

Tražite radno mjesto

Saznaj više

O radu u Jantar timu

U Jantarov tim se mogu uključiti profesori stranih jezika i izvorni govornici koji uz natprosječno znanje jezika posjeduju atribute vrsnog predavača i pedagoga: posvećenost podučavanju, intelektualnu radoznalost i sklonost profesionalnom usavršavanju, kreativnost i komunikativnost, dinamičnost, energičnost i odgovornost, sklonost timskom radu i taktičnost.

Škola trenutno zapošljava trinaest diplomiranih profesora engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog i ruskog jezika te izvorne govornike za engleski, njemački i francuski jezik. 

Radi usvajanja zajedničkih nastavnih standarda škola Jantar provodi kvalitetan mentorski sustav koji se temelji na kontinuiranoj razmjeni metodičkih, didaktičkih i jezičnih znanja. Također se organiziraju sastanci na kojima se u atmosferi otvorenog dijaloga razmjenjuju praktična iskustva i iznose prijedlozi za unapređenje nastave.

Nastavnici redovno održavaju konzultacije s polaznicima škole i surađuju s roditeljima kako bi ostvarili što bolje rezultate učenja jezika.

Želiš se priključiti Jantar Timu?
Pošalji svoj CV