Adults

Elementary levels (A2-B1)

Learn more

Overview

 • Take part in speeches and discussions, express your opinion and defend your position
 • Learn relevant vocabulary related to everyday life, work, travel, shopping, hobbies,...
 • Write about your lifestyle, family, friends, experiences, plans
 • Read and understand different adapted texts
 • Experience communicative approach, pair and group work
 • Be an active learner
 • Learn through meaningful task and in a friendly learning environment

Why Jantar…

All courses verified by the Ministry of Education

Highly qualified teachers

Communicative approach to teaching

Interactive lessons with use of modern technologies

Individual approach to every student

Advanced levels (B2-C2)

Learn more

Overview

 • Experience communicative approach, pair and group work
 • Be an active learner
 • Learn through meaningful task and in a friendly learning environment
 • Learn vocabulary related to a wide area of human life and activity
 • Write various structured texts, essays, emails, stories and present the advantages and disadvantages of different approaches
 • Take part in speeches and discussions, express your opinion and defend your position

Why Jantar…

All courses verified by the Ministry of Education

Highly qualified teachers

Communicative approach to teaching

Interactive lessons with use of modern technologies

Individual approach to every student

Available languages

Croatian
English
Spanish
French
German
Russian
Italian

Course application

Course completed by

polaznika

Learn more

General information

Opće informacije Adults

Learn more

Tips for students

Keep up to date with your progress at our school through following tools and activities:

 • individual consultations with teachers at designated times
 • easy communication with teachers via email or phone
 • access to course materials and overview through our online system
 • feedback through personalized progress reports
Tips for students

Learn more

Testimonials

Povratak u školske klupe, pisanje domaćeg rada, pisanje testova i dobivanje ocjena ne zvuče baš privlačno, ali kada je tu prijateljsko osoblje i stručni profesori ništa nije problem! Znanje raste iz stupnja u stupanj kao i zadovoljstvo školom Jantar!

Kanito Bilan

Kanito Bilan

Za potrebe castinga stranih produkcija uvijek se obratim školi Jantar za savladavanje izgovora raznih stranih jezika i akcenata. Zbog stručnih profesora i odlične atmosfere školu Jantar preporučam svima.

Andrea Mladinić

Andrea Mladinić, glumica

Moje ime je Petra Mihaljević, apsolventica sam na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, studija logopedije i bivša učenica škole stranih jezika „Jantar“. Školu „Jantar“ upisala sam skoro u isto vrijeme kada i regularnu osnovnu školu, a završila je u skoro isto vrijeme kad i srednju, što znači da sam u njoj provela podosta godina, ali koje su prošle u „tren oka“. Zašto je to tako? Iz više razloga. Jedan od njih je iznimno profesionalno, kvalitetno i ljubazno osoblje, s naglaskom na ravnateljicu i moju nekadašnju profesoricu i, usudila bih se reći, mentoricu gospođu Mirjanu Sobin. Drugi razlog je to što, iako sam tamo radila približno iste stvari kao i u obaveznom obrazovnom sustavu, odnosno učila, pisala zadaće i sl., ovdje su mi osjećaj i atmosfera bili veoma drugačiji, bolji. Nisam imala osjećaj moranja, pritiska ni napora prilikom obavljanja svojih učeničkih zadaća niti dolazaka na nastavu. Štoviše, bilo mi je zadovoljstvo. Smatram „Jantar“ bitnim dijelom svoga sazrijevanja, kako učeničkog, tako i osobnog. Veliki broj različitih vršnjaka, vrhunski profesori te ugodna i poticajna atmosfera učinili su „obično“ učenje stranog jezika prekrasnim i s razlogom dugogodišnjim iskustvom.

Petra Mihaljević

Petra Mihaljević

Jantar škola pruža mi u učenju engleskog jezika upravo ono što sam i želio – kombinaciju temeljitosti i poticajne ležernosti. Želio sam učiti engleski od rane mladosti ali su me profesionalne obveze i životne okolnosti sprječavale u tome. Međutim, prije pet godina konačno mi se posrećilo, tada sam počeo pohađati tečaj u školi Jantar na preporuku mojih splitskih prijatelja. Shvatio sam od početka kako je to bila dobra preporuka i da sam donio ispravnu odluku opredijelivši se za Jantar školu. Cijelo vrijeme tečaja imao sam sreće jer su nam grupe bile mješavina mlađih i seniora te smo se međusobno, uz spretno posredovanje i vođenje teacher, solidarizirali i potpomagali. Trenutačno sam u grupi C1.3 i izvrsno se u njoj osjećam. Priznajem kako me osjećaj pripadnosti ovoj maloj ali simpatičnoj skupini na čelu s našom teacher Vesnom dodatno motivira u radu na stjecanju novih znanja engleskog jezika i novih komunikacijskih vještina na tom jeziku koji ima globalnu upotrebni vrijednost. Takav osjećaj nazvao bih – radost učenja stranog jezika. Iako sam engleski jezik počeo učiti u veteranskim profesionalnim godinama, niti jednog trenutka nisam pomislio da sam zakasnio. Ne! Po mojem mišljenju, Jantar škola pruža takvo radno ozračje u kojem nikada nije niti prekasno niti prerano za učenje engleskog.

Pejo Gašparević

Pejo Gašparević, novinar

Ovim putem želim izraziti pohvalu Jantaru, školi za strane jezike. Polaznici smo kćer i ja. Moja kćer Ema ima 11 godina i polaznica je škole već nekoliko godina. Pohađala je nastavu kod teacher Vesne i kod teacher Ive i mogu reći sve pohvale objema. Kvalitetan rad, puno truda i puno ljubavi prema djeci. Moja Ema, a i ostala djeca jako vole obje, vesele se nastavi i napreduju u znanju jezika. Što se mene tiče, ja sam polaznik tečaja za engleski jezik za odrasle, u nastavi teacher Vesne i zadovoljna sam. Mogu reći da je i moj ''engleski'' sve bolji. Teacher Vesna je odličan profesor, dinamična, daje sve od sebe da polaznici nauče, odlično surađuje s nama kao grupom, ponavlja objašnjenja za ono što nam nije jasno i ne krije veselje za svaki naš napredak. Sve pohvale školi!!

Helena Krešić Jurić

Helena Krešić Jurić, odvjetnica

Nakon silnih pokušaja da naučim njemački, napokon sam u Jantaru pronašao pravu formulu. Dva školska sata, dva puta tjedno, optimalan je ritam za učenje stranog jezika. Naravno, uz puuuno rada kod kuće, jer budimo realni, nema napretka bez osobnog angažmana i volje. Ako se uz to potrefi da imaš nekoga tko će to pravilno dozirati, a što je najvažnije znati prenijeti znanje i pomoći izvan radnog vremena kao što ja imam u profesorici Andrei Marušić, uspjeh je zagarantiran.

Vatroslav Mihovilović

Vatroslav Mihovilović

Iako nakon osam – devet sati radnog dana učenje stranog jezika ne zvuči najprivlačnije, sate provedene u školi Jantar pamtim kao nezaboravno iskustvo. Naša talentirana, predana i iznimno profesionalna profesorica pretvorila je učenje talijanskog jezika u sve samo ne nešto dosadno i naporno. Tako smo svaki puta s veseljem dolazili na satove, a s istih izlazili uvijek bogatiji za nešto novo. O kvaliteti nastave i osoblja u školi najbolje govori činjenica da i danas, toliko godina nakon završetka zadnjeg stupnja, koristim talijanski, kako u poslu, tako i na privatnim putovanjima po Italiji.

Josip Čarija

Josip Čarija, mag.ing.građ.

Talking about classes... I'm really glad to be back in the classroom. I rarely miss classes because I gain a lot of knowledge by attending classes regularly. I am also pleased with the teacher as a native speaker, which I consider very important for a better acquisition of knowledge. With her competencies and diversity of modern approaches, she manages the learning time dynamically and interestingly. As a working student, I can say that it is difficult to attend classes, but then the pleasure seems to be even greater.

Antonela Pjevac

Antonela Pjevac

Kada sam se odlučila za učenje engleskog jezika mislila sam kako ću provesti dosta vremena tražeći onu najbolju školu stranih jezika. Prva na popisu je bila škola Jantar i nakon prvog semestra mogu reći da je to zaista ona prava škola stranih jezika koja pruža sve. Učionice su opremljene super tehnologijom koja pruža neometan rad, profesori su izrazito simpatični i temeljiti te je na satu uvijek zanimljivo što olakšava učenje,a rezultati se vide odmah. Ubrzo završavam prvi semestar i radujem se nadolazećem semestru i nastavku ovog putovanja u Jantar školi. Uložite u svoje znanje i pridružite se Jantar školi.

Andrea Brekalo

Andrea Brekalo

Price list

Regular price
Regular price
1.800,00 kn
- 10%
Discounted price
1.620,00 kn
- 15%
Discounted price
1.530,00 kn
- 20%
Discounted price
1.440,00 kn
Prices are valid for the office Split

The discount for one-off payments is valid for payments made no later than one month after classes start. 

Discounts may not be combined. 

Discounts do not apply to legal entities. 

The price of the textbook is not included in the price of the course.

Apply on time
Course application

General information

Other branches