Tea Party u Jantaru
Školske aktivnosti

Tea Party u Jantaru

Svi znamo da Englezi piju čaj u popodnevnim satima. Ali to je mnogo više od samog čaja. Afternoon tea je druženje, blagovanje i uživanje u čaju zajedno.

Željeli smo dio te atmosfere prenijeti našim učenicima i na kratko ih prebaciti u Veliku Britaniju na jedan popodnevni čaj. Sve smo pripremili i naši su polaznici počeli stizati.Naši su polaznici naučili da je afternoon tea nastao u 19. stoljeću kao obrok između ručka i večere kako bi ljudi malo ubili glad dok čekaju. J

Najčešće se poslužuje na pladnjevima “na tri kata”. Na prvom se nalaze slani zalogajčići. To su mali sendviči u kojima možemo pronaći salatu od jaja, svježe krastavce, losos, šunku… Na drugom su katu engleska peciva koja zovemo scones. Scones mogu biti slana i slatka peciva. Slatka su poslužena uz džem i tzv. clotted cream; nešto između maslaca i vrhnja. Treći je kat rezerviran za slatko, kriške tradicionalne torte, cupcakes, macarons, ekleri i druge slatkarije kao šlag na kraju.

Ništa naravno ne ide bez čaja. Najpopularniji su Earl Gray, Darjeeling i English Breakfast čajevi, a oni koji ne vole kofein, odabrat će kamilicu ili mentu.

To smo poslijepodne uživali u finoj hrani, opuštenom razgovoru i naravno toplom čaju.

Prijavite se na vrijeme
Prijave za Tečaj