Savjeti za roditelje naših najmlađih polaznika
Blog

Savjeti za roditelje naših najmlađih polaznika

Piše: Marina Vukušić, prof.

Ove izazovne školske godine u kojoj se naša nastava odvija ili u hibridnom ili u potpuno online obliku Vaše dijete uči koristeći udžbenik Bright Ideas koji ima suvremeni pristup obogaćen metodom podučavanja koristeći istraživanje u kombinaciji s gramatikom i vokabularom potrebnim za 21.st.

U srži udžbenika je izmišljena web stranica i online komunikacija djece koja objavljuje pitanja o svijetu oko njih, a njihovi prijatelji istražuju i traže odgovore. Vaše dijete spoznaje informacije, iznosi svoje mišljenje i iskustva te ga potičemo da daje vlastite odgovore za postavljena pitanja.

Bright Ideas prihvaća dječju ljubav prema digitalnom svijetu dok istodobno zadržava fokus na svim segmentima jezika. Tu su razni gramatički zadatci, pjesme, priče, razni tekstovi, kao i videa, igre i drugi alati kao što je Classrooom Presentation Tool koji nam uvelike pomaže u nastavi preko ekrana.

Udžbenik obuhvaća jezik i vještine koje su potrebne za Cambridge English Qualification exams. Vaše će dijete vježbati pitanja koja se pojavljuju na ispitu kako bi im pomoglo pripremiti se za te ispite.

Kroz tekstove bazirane na raznim kulturama, vaše će dijete naučiti čitati i interpretirati različite vrste tekstova uključujući blog post, plakate, novinski članak, legendu i razglednicu. U svakoj cjelini se nalazi lekcija koja razvija njihove vještine pisanja. Vaše dijete će imati model kao bazu za personalizirano pisanje teksta dok se istodobno upoznaju s upotrebom zareza, apostrofa i veznika.

Svi smo svjesni da je u ovoj dobi bitno da je djeci zabavno i da uživaju dok uče i zbog toga udžbenik mora biti zanimljiv, inovativan i izazovan.

I kao što sam prijevod udžbenika kaže, Bright Ideas je pun raznih ideja i pitanja, i priziva radoznalu prirodu koju sva djeca imaju. Projekt u Bright Ideas je savršena prilika za razvijanje vještina koje su potrebne u 21.st. kao što su kritičko razmišljanje, komunikacija, surađivanje i kreativnost, koje će vaše dijete trebati kako bi napredovali u ovom informatičkom dobu.

Mi prepoznajemo vašu podršku i poticaj kao bitan čimbenik u učenju engleskog jezika vašeg djeteta i ima mnogo načina kako možete sudjelovati.

Evo nekih:

  • Ohrabrite dijete da raspravlja o Big Question koje se pojavljuje u svakoj cjelini s vama i drugim članovima vaše obitelji.
  • Pitajte dijete da otpjeva pjesmu koju je naučio u razredu.
  • Pomozite djetetu da pribavi materijale potrebne za projekt.
  • Probajte gledati njihov rad redovito i pitajte ih da vam kažu koje su im najdraže aktivnosti u cjelini.
  • Hvalite dijete mnogo za njihov trud!

Uživajte u Bright Ideas avanturi s vašim djetetom!

Prijavite se na vrijeme
Prijave za Tečaj